Kako kupati psa?

0
1190

Prva stvar koja ti je potrebna je šampon za pse. Nikako ne smeš prati psa nikakvim drugim šamponom do psećeg. Takodje treba znati da nijedan pas ne uživa dok ga jurite po dvorištu crevom i ledenom vodom koja izlazi iz njega.

kupanje psa

Evo kako:

1) Preparati za pranje i negu svog psa. Na trzištu postoji more proizvođača koji nude najrazličitije preparate za tvog psa u zavisnosti od njegove vrste, tipa dlake, itd.

2) Spremi peškire, fen, kofu i ako je u kupatilo hladno-zagrejte ga.

3) Stavi gumu protiv klizanja na pločice da se ti ili tvoj pas ne bi okliznuli kada počne kupanje.

4) Vrata kupatila treba da budu zatvorena da pas ne bi istrčao mokar napolje ili da ne bi napravio svašta po samoj kući. Psa kupajte u kadi, mlakom vodom.

5) Zaštiti oči svog psa. Kapima maslinovog ulja ili kapima koje ste prethodno kupili kod veterinara, pošto i psima kao i ljudima smeta šampon u očima.

6) Sipaj mlaku vodu u kofu i polako polij svog psa od potiljka ka repu. Pazite da mu voda ne uđe u oči.

7) Utrljaj malo šampona na potiljak svog psa i rasprostrani penu ka repu. Jako je bitno da paziš da tvom psu ne udje šampon u oči, kako ih ne bi iziritirale.

Isperi psa mlakom vodom iz kofe od glave ka repu, pazi da mu voda ne uđe u uši i oči.

9) Pusti vodu da oteče. Ponovo ga isperi.

10) Drži svog psa rukom da ne bi došao u iskušenje da se otrese i pokvasi celo kupatilo a i tebe.

11) Malo protljaj svog psa rukama kako bi mu se krzno ocedilo.

12) Dobro ga obriši peškirom, posebno obrati pažnju o mestima gde ima više krzna, jer se tu zadržava najviše vode. Izvadi ga iz kade na peškir i sačekaj par momenata da se primiri.

13) Jačina fena. Vrlo bitan faktor kod kupanja pasa. Jačina ne sme biti previše jaka, jer će pas agresivno reagovati i nikada nećeš uspeti da ga osušiš. Kad podesiš fen počni da sušiš krzno svog psa gde ga ima najviše (na daljini od priblizno 15cm) tako sto češljaš nežno svog psa četkom ili prstima u zavisnosti od dužine dlake.

Savet:

Većina pasa počne da se trese kad su mokri. Ovo je sasvim normalna reakcija tvog kućnog ljubimca, tako da nema potrebe paničiti. Ukoliko slediš uputstva njegovo kupanje će biti najprijatnije moguće..

Upozorenje:

Budite pažljivi kad koristite fen, da ga ne približite isuviše jer mnogi psi će imati agresivnu reakciju zbog iritacije od istog.

Sta mi treba?

– Å¡ampon za pse
– 3 peÅ¡kira odgovarajuće velicine
– fen
– guma protiv klizanja u kadi
– kapi za oči za pse
– kofa srednje veličine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here