Plastična hirurgija za pse novi trend?

0
848

Silueta psa sa načuljenim ušima krasi fasadu svetlo obojene zgrade u Sao Paolou. Na zidu se nalazi znak za veterinarsku ordinaciju dr Edgara Brita, međutim, u pitanju nije samo običan veterinar, Brit je jedan od eminentnih plastičnih hirurga kada su psi u pitanju.

plastična hirurgija

Na prvi pogled Brito izgleda poput nekog od zlikovaca iz telenovela. Veterinom se bavi ceo svoj život nakon odrastanja na farmi, a njegova karijera dobila je neočekivan obrt nakon što je počeo da se bavi uzgajanjem doberman pinčera.

„Počeo sam da se interesujem za plastičnu hirurgiju u pokušaju da pronađem psa sa savršenim ušima. Vrlo je važno da pas ima savršen izgled i odgovarajuće proporcije kada se bavite uzgajanjem“, izjavio je Brito.

Britov prvi veliki uspeh bio je Brut, minijaturan sivi Å¡naucer.

„Jedno njegovo uvo bilo je čudno postavljeno pa sam koristio botoks kako bih smanjio tenziju na mišić tog uveta. Savršeno se zateglo. To je bila dobra tehnika jer nije bilo potrebe za korišćenjem skalpela“, kaže Brito.

Brutus je postao Å¡ampionski pas.

Od tada Brito je radio na hiljadama drugih životinja, a cena operacije kretala se od 500 do 1.000 dolara.

On takođe nudi korekciju obrva, smanjenje bora pa čak i zatezanje lica.

Nedavno je Brito čak razvio tehniku koja uspravlja opuštene uši koja je najprimetnija kod nemačkih ovčara.

Plastične operacije nisu samo hit u Brazilu već se polako šire po celom svetu. Ljudi sve kasnije u životu dobijaju decu tako da im ljubimci predstavljaju zamenu i oni su ti koje obasipaju pažnjom i novcem.

Izvor: b92.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here