Stnari naselja u kome se desio nesvakidašnji pokolj, ističu da ovo nije prvi put da vlasnici opasnih pasa na ovaj način pripremaju svoje pit bulove i staforde za borbu. Plašeći se za bezbednost dece, oni su slučaj više puta prijavljivali policiji koja za sada nije reagovala!

pit-bull-terrier

SARAJEVO- U četvrtak oko 14h u centru Sarajeva se odigrala prava drama. Nepoznata lica su svoje pse rase pit bul i staford, za koje se pretpostavlja da se koriste u borbama pasa, trenirali na napuštenim psima. Četiri napuštena psa su podlegla povredama.

– Ovo se ne dešava prvi put. Već dva meseca konstantno zovemo policiju, ali je patrola došla tek danas kada su ulicom tekli potoci krvi. U komšiluku se zna da se ubijanje napuštenih pasa naručuje. Mi se nadamo da sledeći put neće nastradati nečije dete. Svako ko ovako danas postupa sa životinjama, sutra će jednako postupati i sa ljudima”- izjavio je jedan od komšija koji je svedočio ovom događaju.

Slučaj je prijavljen nadležnoj policijskoj upravi. Stanari se nadaju da će nadležni ovaj put raditi svoj posao jer su uplašeni i za sopstvenu bezbednost.

Maja

Ovo se desava i u Srbiji. Psi za borbu se treniraju na napustenim psima. Takodje, vecina ukradenih pasa zavrsava u rukama ove mafije. Treba znati da se psi za borbu tretiraju na najgori nacin. Njih izgladnjuju i zlostavljaju dok ne postanu agresivni.

Izvor: kurir-info.rs