Srpski pas heroj ÄŒikaga!

0
908

Ženka retrivera Kvin, poreklom iz Srbije, izgubila se i završila na aerodromu, gde su je pronašli nakon više od 48 sati.

golden_retriever_dog_2

ÄŒIKAGO – Krenula ka Srbiji.

Pas Kvin iz Srbije dva dana je lutao po aerodromu „O’Hare“ u američkom gradu Čikagu nakon što je pobegao svojim vlasnicima, porodici Sarkovic iz Viskonsina u SAD. Naime, ženka zlatnog retrivera, čije ime u prevodu sa engleskog znači Kraljica, izašla je iz svog doma u četvrtak, kad je neko od članova porodice ostavio otvorena vrata, i odlutala daleko. Više od 48 sati kasnije pronađena je na čikaškom aerodromu kako besciljno i umorno luta u blizini avionske piste.

Odeljenje za avijaciju grada Čikaga (CDA) čestitalo je članovima organizacije za zaštitu životinja i pružanja pomoći divljim vrstama zbog napora da pronađu izgubljenog zlatnog retrivera.
– Kvin je opet sa svojom porodicom, tako da smo svima predstojeće praznike učinili joÅ¡ lepÅ¡im. Zbog toga smo posebno ponosni – naglasili su iz CDA.

Inače, Kvin su pronašli veoma iscrpljenu i s posekotinama na šapama, a kad ju je veterinar pregledao, zaključio je i da je dehidrirala. Međutim, ubrzo joj je pružena odgovarajuća pomoć, pa je mogla veselo da se poigra sa svojim vlasnikom.

cikago-pas-retriver-1356308582-244761
Porodica Sarkovic srećna

– Mnogo ljudi nam je pomoglo da pronaÄ‘emo psa i na tome smo veoma zahvalni. To posebno znači mojoj tetki, jer je Kvin njen ljubimac, a i dala je mnogo novca za nju – rekao je jedan od članova porodice, Mark Sarkovic, kome je laknulo kad je ponovo ugledao psa koji je toliko važan njegovoj porodici.

Izvor: Kurir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here