Zanimljive razlike između ljubitelja mačaka i pasa

0
664

Ljubitelji životinja neretko se dele na one koji su skloniji psima i one koji više vole mačke. To je do sada bila samo teorija, a nedavno je dokazana masovnim istraživanjem.

ljubitelji psa i mačke

Internet stranica Hunch.com nedavno je sprovela istraživanje na više od 200 hiljada vlasnika pasa, kako bi utvrdili detalje navodne podele na ljubitelje mačaka i ljubitelje pasa. Rezultati istraživanja zatim su upoređeni sa rezultatima drugih istraživanja, a zaključci su definitivno potvrdili da postoji znatna razlika između ljudi koji za svoje kućne ljubimce preferiraju pse od onih koji više vole mačke.

Sudeći po rezultatima istraživanja, 15 odsto ljubitelja pasa najverovatnije su ekstrovertni, dok 11 posto ljubitelja mačaka imaju introvertna obeležja.

Kada naiđu na zalutalu macu, 67 odsto ljubitelja pasa pozvaće odgovarajuću službu za životinje, dok će je 21 odsto ljubitelja mačaka odmah udomiti.

Što se kloniranja tiče, to podržava 11 odsto ljubitelja pasa, ali pod uslovom da se kloniraju samo životinje ili kućni ljubimci. Oko 17 odsto ljubitelja mačaka najverovatnije ima završen fakultet i diplomu. Oni koji za svoje kućne ljubimce preferiraju pse, u 18 odsto slučajeva reći će da im je Pol Mekartni najdraži član Bitlsa, dok je za 25 odsto ljubitelja mačaka to Džordž Harison.

Devet odsto ljubitelja pasa smatra da su zoološki vrtovi srećno mesto, a čak 30 odsto ih uživa u sarkastičnom humoru. Deset posto osoba koje preferiraju mačke kotisti Tviter, a 21 odsto uživa u ironičnoj vrsti humora i igri rečima.

Zajedničke stvari koje dele i jedni i drugi je komunikacija sa svim vrstama životinja, jednake šanse da poseduju diplomu četvorogodišnjeg fakulteta, a izrazito ne podržavaju odeću životinjskog porekla.

Izvor: zivotinje.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here