Zašto je maslinovo ulje dobro za pse?

0
1461
rotvajler_pet_novi_sad

Sa visokim količinama polifenola, uključujući vitamin E, maslinovo ulje jača imuni sistem psa, a pogotovo je korisno u vreme naglih promena temperatura.

Maslinovo ulje je među najzdravijim uljima na svetu. Stručnjaci smatraju da njegova lekovita svojstva pomažu kod lečenja najmanje 60 bolesti. Kao takvo, maslinovo ulje postalo je nezaobilazan dodatak ljudskoj ishrani.

Međutim, šta je sa kućnim ljubimcima? Naime, često se kaže da nije zdravo ljubimcima davati ljudsku hranu. Zašto bi maslinovo ulje bilo izuzetak? Maslinovo ulje zdravo je za pse, ali samo u malim količinama. Preporuka je davati im najviše dve male kašičice dnevno.

Suva hrana psima može da dosadi, a samo nekoliko kapi visokokvalitetnog maslinovog ulja, dosadan obrok pretvoriće u pravu poslasticu. Osim što je psima ukusno, maslinovo ulje podstiče topljenje kilograma, a samim tim i mršavljenje psa. Takođe, smanjuje osetljivost na insulin.

Maslinovo ulje u sebi sadrži oleinsku kuselinu za koju se veruje da sprečava dobijanje raka. Korišćenje maslinovog ulja korisno je i u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa.

rotvajleri_pet_novi_sad_

Sa visokim količinama polifenola, uključujući i vitamin E, maslinovo ulje jača imuni sistem psa.

Maslinovo ulje je i hrana za mozak i pogotovo je korisno kod starijih pasa kojima pomaže da imaju bistre misli, bez rupa u sećanju.

Svakodnevno korišćenje maslinovog ulja psima pomaže i sa krvotokom i poboljšava disanje i psima koji pate od astme poboljšava život.

Maslinovo ulje takođe pozitivno utiče na krzno i dlaku pasa.

Izvor: 24SATA.HR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here